Bavaria 35 Holiday sold

Sold
Bavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 HolidayBavaria 35 Holiday
Price:

Sold

Construction year:

1996

Dimensions:

10.95 m x 3.70 m x 1.45 m

Material:

GRP (Polyester)

Engine:

Volvo Penta MD 2030, 29 pk, 5 pk /per ton, 400 vaar uren !!

Berth:

Vinkeveen (NL)

More about the Bavaria 35 Holiday

Het model Bavaria 35 kent de Cruiser en de Holiday als meest verkocht en daarvan is de Holiday iets luxer en fijner ingedeeld. Deze schepen kunnen goed competitie voeren tegen de Franse zomerboten als het om vaareigenschappen gaat. Mooi dekbeslag en de juiste kiel en genoeg pk’s aan boord lees je regelmatig in de zeilersforums. De Bavaria 35 is een gewild model omdat ze lekker hoog kunnen varen. Bij deze nu aangeboden Bavaria holiday 35 valt mij erg op hoe mooi nieuw ze nog is. Heel erg schoon en goed gepoetst kwam ik geen beschadigingen tegen. Zowel buiten een strakke romp en spierwit dek als binnen keurige ramen en nergens geen water- of zon-schades. De motor is super schoon en daarom ook de bilge daaronder en heeft circa 400 uur gedraaid. Alle apparatuur is in goede staat en niet beschadigd. De boot heeft net een nieuwe manchette om de saildrive gekregen en de boot krijgt ook een nieuwe antifouling laag. De kuip is best wel lang en daarom geen last van de giek. De stuurcolum heeft een neer klapbare tafel en deze heeft meerdere standen om uitklapbaar groter of juist kleiner te maken naar wens. Het zwemplateau heeft een krachtige dekwasinstallatie. De voorstag en alle andere stagen zijn vernieuwd. Er is een nieuw rolfok systeem aangebracht met nieuw railsysteem en nieuwe fokroller van het luxe merk Selden. Dus een zeer eenvoudig werkend grootzeil mast reef systeem en een heel licht draaiend foksysteem maken het gaan zeilen wel erg gemakkelijk. Neusje in de wind en je trekt simpel 2 vallen vanaf de kuip aan en je zeilt. Dubbele lieren met licht /zwaar mogelijkheid en mooie en schone schoten en vallen en valgeleiders en grote valremmers alles in keurige conditie.
Een super strak gespannen buiskap sprayhood is pas nieuw geplaatst. De achtertent is zeer schoon en heeft rondom oprolbare grote ramen.

Met een gemakkelijke instap kom je in de ruime salon met een super grote ronde bank die bijna 2/3 rond de mooie grote hoogglans ovale tafel is gebouwd. Er zijn meerdere ramen met een daglicht dek raamluik in de salon en boven de navigatietafel aanwezig. De enorme langskeuken met lange aanrecht heeft een grote koelbox en dubbele rvs wasbakken met zwengkraan en een groot rvs fornuis. De cardanische oven is ook geheel van RVS. Alles is zeer netjes en fris en ziet er keurig uit. Natuurlijk is er dit schip enorm veel bergruimte met vele opberg mogelijkheden. Verrassende plekken zoals onder de navigatietafel en onder de navigatietafel stoel maar ook slimme hangkasten voor dikke zeilkleding zijn aanwezig. De hondekooien of beter gezegd, de achter slaapcabines kunnen als het moet gezien worden als tweepersoonsbedden. Ook hier weer mooie ramen en voldoende kasten en ventilatie. De badcabine met toilet en wastafel met spiegel heeft ook opbergruimte. De boot heeft een fijne kachel die goed regelbaar is en een waterdruk systeem met heet water. De eigenaarscabine is voorin het schip gebouwd en heeft een eigen daglicht dekraam luik. Grote en dikke matrassen maken een kingsize bed met goede opstapmogelijkheid.


Bavaria Yachtbau blijft nieuwe boten verkopen - voorlopig zonder investeerder- Bavaria Yachtbau werd in 1978 opgericht door Winfried Herrman, een raamfabrikant, en Josef Meltl, een jachtmakelaar. In 2006 was het bedrijf gegroeid tot het produceren van ongeveer 3.500 zeil- en motorjachten met 600 werknemers. Bavaria Yachtbau is een van Europa 's grootste jachtfabrikanten en is de grootste jachtwerf in Duitsland. Bavaria Yachtbau behoort ook tot de top drie van wereldwijde marktleiders voor jachten variërend van 30 tot 56 voet. Ook deze Bavaria 35 is getekend onder toezicht van de Germanische Lloyd  en dit is een prima klasse bureau welke niet onder doet voor Lloyds. Deze controle heeft wel meer waarde dan de gewone CE certificering.

Deze boot heeft een klein prijsje en is er voor de snelle beslisser die nog in de lengte van jaren vele leuke vaar momenten zal beleven. Wilt u deze beauty bezichtigen belt u mij gerust even op. Pieter Pepping is uw White Whale Yachtbroker. 0653345219 of email [email protected]

General

Designer:
J&J design; Werf: Bavaria Yachts
Shipyard:
Bavaria Yachtbau GmbH
Hull number:
GL-reg-nr-92527
CE-category:
A
CE max weight:
5,500 kg
CE max engine:
29 hp
Passenger capacity:
8
Hull shape:
Roundbilge
Hull colour:
White
Deck colour:
White
Deck construction:
Grp (polyester)
Polyester antislip, kuip met teak bekleed
Cockpit:
Aft cockpit
Vertical clearance:
16.5 m
Draught:
145 cm
Displacement:
5,500 kg
Ballast:
1,350 kg
Steering system:
Wheel
Position steering system:
Outside
Rudder:
Single
Keel/Lee board:
Fixed keel
Comments:

Laatste antifouling 2018. Korte kiel waardoor o.a. Friesland bereikbaar is. Tweede eigenaar sinds 2006, nooit verhuurd geweest.

Accommodation

Saloon:
Headroom:
195 cm
Separate Dining area:
Engine room:
Cabins:
3
Berths:
fixed: 6 Extra: 2 crew: 2
Type interior:
Modern, light
Color upholstery:
Blue
Mattresses:
Cushions:
Curtains:
Water tank & material:
150 litre Grp (polyester)
Water tank gauge:
Water system:
Pressure system
Hot water:
boiler
Outside water:
Deck wash pump Deck Shower
Number of showers:
1
Toilets:
1 Manual
Television:
Radio/CD player:
Cooker & fuel:
2 burner(s) Gas
Oven:
Fridge & power source:
43 Litre Gas + electric
Danfos, type Direct Current Compressors
Freezer:
5 Litre
Heating:
hot air Webasto AT 2000 ST (juli 2016)
Comments:

Vier raampjes in huid (twee in salon en een in elke achterhut). Zes muggenhorren en rolgordijn in dakluiken

Engine, electrics

Number of identical engines:
1
Starting type:
Electric
Type:
Inboard
Brand:
Volvo
Model:
Penta MD 2030
Serial number:
510 147 4077
Year:
1996
Number of cylinders:
3
Power:
29 hp
Hours counter:
Engine hours:
400
Fuel:
Diesel
Transmission:
Saildrive
Propulsion:
Propellor
Cooling system:
Indirect
Fuel tanks:
1
Total fuel tank(s) capacity:
150 Litre
Fuel tank material:
Polyethyleen
Max speed:
7 knots
Cruising speed:
5 knots
Fuel tank gauge:
Oil pressure gauge:
Bow thruster:
Electric
Battery:
2 x 380 Ah
(startaccu 60 Ah (2017), service accu 140 Ah (2010) en tweemaal boegschroef accu 90 Ah (2017))
Battery charger:
Mastervolt, type IVO Smart 12/25-2
Alternator:
Generator:
Inverter:
Shore power:
Shore power cable:
Voltage:
12V 220V
Comments:

Manchet in april 2018 vervangen (inclusief pakkingen, kering-as, olie, magnesium anode en stroomlijn flap). Dieseltank in april 2018 volledig gereinigd en geïnspecteerd. Olie- en brandstoffilter (grof en fijn) en snaar in 2017 vervangen.

Navigation and electronics

Compass:
Plastimo (juni 2018)
Log/speed:
Autohelm ST 4000
Depth gauge:
Autohelm ST 4000
Wind gauge:
Autohelm ST 4000
Navigation lights:
Charts, guides:
Autopilot:
Autohelm ST 50 plus
GPS:
Philips MK9
VHF:
Shipmate RS 8400 + ATIS

Rig and sails

Sailplan type:
Sloop
Number of masts:
1
Spars material:
Aluminium
Standing rig:
Steel wire
Sail surface:
51 m2
Number of sails:
2
Sails material:
Dacron
Main sail:
26,5m2
Furling mainsail:
26,5
Genoa:
Jib:
Furling foresail:
Manual winches:
4
Comments:

Alle verstagingen en Furlex in 2015 vernieuwd. Rolfokhoes.

Deck Equipment

Anchors & material:
1 x Galvanized
Anchor connection:
Chain
Anchor windlass:
Manual
Sprayhood:
juni 2018)
Outdoor cushions:
Boat cover:
Sea rails:
Push- and pulpit(s):
Swimming platform:
Swimming ladder:
Fenders, lines:
Cockpit table:
Comments:

Wintertent voor staande mast 

Zes stootwillen, ballonstootwil, zes lange landvasten en vele diversen lijnen

Kuiptafel, uitklapbaar (klein en groot). Kan gedaan worden terwijl stuurwielhoes niet verwijderd hoeft te worden. Middenklampen met leiogen. Kuiptent middels rits aan buiskap te bevestigen. Walstroomkabel, barometer en scheepsklok.

 

Safety

Life jackets:
Gas bottle locker with drain:
Self-draining cockpit:
Comments:

Noodbesturing, gas- en rookdetector, Electronic Life Buoy Light – Tron 4F, life line en twee zwemvesten (large meer dan 70 kg en large meer dan 80 kg).

Disclaimer:
Although the utmost care has been taken to ensure the correctness, completeness and topicality of our information, no rights can be derived from this.

White Whale Yachtbrokers logo

Sales office

White Whale Yachtbrokers - Vinkeveen

Phone: +31 (0) 653 345 219

E-mail: [email protected]