Koop een boot bij WWY

Een boot kopen? Hoe wij u kunnen helpen:

De eerste aanvraag
We helpen u meteen na uw eerste aanvraag bij ons. Alle vragen die u na het zien van een advertentie heeft, proberen wij te beantwoorden, meestal samen met de verkopende eigenaar. Wij zorgen ervoor dat u de boot kunt bezichtigen indien gewenst en dat het schip klaar ligt voor u. We doen ons best u zo objectief mogelijk vooraf te informeren, ook om onnodige teleurstellingen bij een bezichtiging te voorkomen.

 

Organiseren van een financiering en verzekering
Wellicht wilt u een gedeelte van de aankoop financieren om meer armslag te hebben bij de onderhandelingen. Uiteraard wilt u uw nieuwe bezit goed verzekerd hebben. Wij hebben door heel Europa goede contacten met de meest gerenommeerde bedrijven op dit gebied en hebben de kennis in huis u hierin te ondersteunen om de juiste keuzes te maken.

 

Een bod doen op een schip
Uiteraard helpen wij u met het doen van een realistisch bod op een schip, om de kans voor u zo groot mogelijk te maken dat u het vaartuig voor een eerlijke en goede prijs kunt kopen. Als een bod wordt geaccepteerd, stellen wij de verkoopovereenkomst op waarin de exacte condities en afspraken worden vermeld, inclusief een uiterste datum van betaling en levering. Betalingen gaan overigens altijd via een aparte derdengeld rekening, zodat uw aanbetaling en eindbetaling veilig zijn tot de overdracht van het schip een feit is. Meestal is dit na een bevredigende proefvaart en keuring.

 

Onderhandeling
White Whale zal haar positie als bemiddelaar gebruiken om de onderhandelingen tussen koper en verkoper tot een succesvolle einde te brengen, ook als er gaandeweg het traject onverwachte problemen ontstaan.

Papierwerk
Al het benodigde papierwerk voor een eigendomsoverdracht wordt door ons nagelopen en indien nodig aangevraagd bij de betreffende instanties. Voor u als koper is het belangrijk dat er een bewijs van betaling van BTW is, dat het schip vrij van schulden en beslagen is en dat de verkoper ook echt de eigenaar is. Verder controleren wij het scheepskadaster of er geen hypotheek rust op het vaartuig.

 

Proefvaart en expertise
Als u uw droomboot heeft gevonden, raden wij altijd aan een proefvaart te maken en een expertise op het schip te laten uitvoeren door een erkend expert. De koper betaald voor de expert en de kraankosten. Wij regelen de afspraak met de expert (naar uw eigen keuze) en de werf. In principe zijn wij bij deze keuring en proefvaart aanwezig en bemiddelen indien er problemen geconstateerd worden. Een enkele keer wordt er een groot gebrek geconstateerd aan een vaartuig. Uiteraard kunt u als verkoper dan zonder verplichtingen onder de koop uit. Bij kleinere gebreken helpen we koper en verkoper met het vinden van de juiste oplossing, meestal een verrekening van de kosten.

 

Beschermen van uw betalingen
White Whale Yachtbrokers gebruikt een aparte klantenrekening (derdengeld rekening) zodat u als koper zeker bent dat uw aanbetaling en eindbetaling zeker staan. Pas na overdracht van het vaartuig aan de koper, en na het tekenen van de Akte van Levering, wordt de koopsom naar de verkoper overgemaakt. In het geval van prive transacties is dit een mogelijk risicovol moment, maar dus niet bij White Whale.

 

Na de oplevering
Als het vaartuig aan de nieuwe eigenaar geleverd is, kan uw White Whale Jachtmakelaar helpen met het vaarklaar maken van het schip, laten uitvoeren van eventuele werkzaamheden of zelfs transport klaar maken als de boot op een vrachtwagen gaat. Wij hebben de juiste lokale contacten en kennis om u als nieuwe eigenaar de juiste start te geven. Ook als u een nieuwe ligplaats zoekt voor het schip hebben wij de goede partners.

staart White Whale

Recensies

staart White Whale

WILT U UW BOOT VERKOPEN?

Een boot verkopen is een internationaal vak. Dat blijkt uit de ca. 80% buitenlandse kopers die wij aantrekken. Belangrijke aspecten in onze branche zijn internationale slagvaardigheid, enorm bereik van de advertenties, lage kosten, goede klantervaringen, groot netwerk aan partners, 100% betrouwbaarheid en zeker niet te vergeten de mogelijkheid tot inruilen. Wij garanderen u dat White Whale Yachtbrokers op deze aspecten hoger scoort dan ieder andere makelaar in Europa. Daardoor is onze opzet met meerdere kantoren in Europa en een jaaromzet in gebruikte boten van ruim € 20.000.000 uw zekerheid tot succes. Als koper en verkoper profiteert u daarvan.