Van de Stadt bij White Whale Yachtbrokers

Van de Stadt

Van de Stadt is een Nederlandse design bureau dat reeds een hele lijst aan succesvolle en bekende ontwerpen op haar naam heeft staan. Van de Stadt is zelf geen werf/bouwer, maar kan gezien haar enorme bekendheid niet ontbreken in dit overzicht. De website van de designer: Van de Stadt Design

Historie
Naval architect Ricus van de Stadt kreeg zijn eerste order in 1939. Hij tekende toen de bekende houten Valk dagzeilers. In de vele Jaren die volgde stond de naam Van de Stadt synoniem voor goed zeilende boten met modern bouwtechnieken. In 1965 heeft Van de Stadt de eerste boten getekend voor Dehler met de Varianta serie. Deze boot werd een gigantisch success met meer dan 4.000 verkochte exemplaren. Veel ontwerpen van Van de Stadt zijn inmiddles geproduceerd door vele werven over de hele wereld. Omdat de meeste werven Klein en vaak onbekent zijn, wordt de naam “Van de Stadt” vaak gebruikt als merk van een boot.

Range
Van de Stadt heeft erg veel ontwerpen op haar naam staan zoal de Valk en diverse Stadtline’s . De bekendste merken waarvoor ontworpen is, zijn Dehler, Winner en Trintella. Maar ook een hele serie aan ontwerpen welke bij vaak kleine werven in kleine oplage zijn gebouwd.

Van de Stadt bij White Whale Yachtbrokers
White Whale Yachtbrokers heeft van het ontwerp van Van de Stadt altijd een divers aanbod aan schepen te koop liggen door heel Nederland. Daarnaast hebben wij al vele Van de Stadt zeiljachten verkocht.

Als jachtmakelaar voor Van de Stadt kunnen wij ook uw boot in de verkoop nemen. Neemt u daarvoor contact met ons op om de mogelijkheden voor uw schip te bespreken.

Van-de-stadt modellen te koop

Van De Stadt 34
Van De Stadt 30 Vita