Koop een boot bij White Whale Yachtbrokers

Een boot kopen bij een jachtmakelaar van White Whale Yachtbrokers? Hoe wij u kunnen helpen:

 1. De eerste aanvraag

  We helpen u meteen na uw eerste aanvraag bij ons. Alle vragen die u, na het zien van een advertentie uit ons aanbod heeft, proberen wij te beantwoorden, meestal samen met de verkopende eigenaar. Wij zorgen ervoor dat u de boot kunt bezichtigen indien gewenst en dat het schip klaar ligt voor u. We doen ons best u zo objectief mogelijk vooraf te informeren, ook om onnodige teleurstellingen bij een bezichtiging te voorkomen. Koop een boot bij White Whale Yachtbrokers, wij zorgen voor een prettig aankoop traject.

 2. Organiseren van een financiering en verzekering

  Wellicht wilt u een gedeelte van de aankoop financieren om meer armslag te hebben bij de onderhandelingen. Uiteraard wilt u uw nieuwe bezit goed verzekerd hebben. Wij hebben door heel Europa goede contacten met de meest gerenommeerde bedrijven op dit gebied en hebben de kennis in huis u hierin te ondersteunen om de juiste keuzes te maken.

 3. Een bod doen op een schip

  Uiteraard helpen wij u met het doen van een realistisch bod op een schip, om de kans voor u zo groot mogelijk te maken dat u het vaartuig voor een eerlijke en goede prijs kunt kopen. Als een bod wordt geaccepteerd, stellen wij de verkoopovereenkomst op waarin de exacte condities en afspraken worden vermeld, inclusief een uiterste datum van betaling en levering. Betalingen gaan overigens altijd via een aparte derdengeld rekening, zodat uw aanbetaling en eindbetaling veilig zijn tot de overdracht van het schip een feit is. Meestal is dit na een bevredigende proefvaart en keuring.

 4. Papierwerk

  Al het benodigde papierwerk voor een eigendomsoverdracht wordt door ons nagelopen en indien nodig aangevraagd bij de betreffende instanties. Voor u als koper is het belangrijk dat er een bewijs van betaling van BTW is, dat het schip vrij van schulden en beslagen is en dat de verkoper ook echt de eigenaar is. Verder controleren wij het scheepskadaster of er geen hypotheek rust op het vaartuig.

 5. Proefvaart en expertise

  Als u uw droomboot heeft gevonden, raden wij altijd aan een proefvaart te maken en een expertise op het schip te laten uitvoeren door een erkend expert. De koper betaald voor de expert en de kraankosten. Wij regelen de afspraak met de expert (naar uw eigen keuze) en de werf. In principe zijn wij bij deze keuring en proefvaart aanwezig en bemiddelen indien er problemen geconstateerd worden. Een enkele keer wordt er een groot gebrek geconstateerd aan een vaartuig. Uiteraard kunt u als verkoper dan zonder verplichtingen onder de koop uit. Bij kleinere gebreken helpen we koper en verkoper met het vinden van de juiste oplossing, meestal een verrekening van de kosten.

 6. Beschermen van uw betalingen

  White Whale Yachtbrokers gebruikt een aparte klantenrekening (derdengeld rekening) zodat u als koper zeker bent dat uw aanbetaling en eindbetaling zeker staan. Pas na overdracht van het vaartuig aan de koper, en na het tekenen van de Akte van Levering, wordt de koopsom naar de verkoper overgemaakt. In het geval van prive transacties is dit een mogelijk risicovol moment, maar dus niet bij White Whale.

 7. Na de oplevering

  Als het vaartuig aan de nieuwe eigenaar geleverd is, kan uw White Whale Jachtmakelaar helpen met het vaarklaar maken van het schip, laten uitvoeren van eventuele werkzaamheden of zelfs transport klaar maken als de boot op een vrachtwagen gaat. Wij hebben de juiste lokale contacten en kennis om u als nieuwe eigenaar de juiste start te geven. Ook als u een nieuwe ligplaats zoekt voor het schip hebben wij de goede partners.

Neem contact op voor het kopen van uw boot

Wilt u ons inschakelen voor het kopen van een boot? Neem dan gerust contact met ons op. U bereikt ons via 0168 – 820 208 of stuur een mail naar info@wwy.nl

Boot verkocht