Geschiedenis White Whale Yachtbrokers

White Whale Yachtbrokers is opgericht in 2003 door Guido van den Berg.

Als fervent en veeleisende watersporter kocht en verkocht hij regelmatig schepen. De service die daarbij werd verleend door de makelaars die hij inschakelde, vond hij enerzijds te duur en anderzijds te gemakzuchtig. De meeste makelaars willen ook nieuwe boten verkopen en ook andere diensten aanbieden. Daardoor ligt de nadruk vaak niet voor de volle 100% op de makelaardij. Daarnaast is het een branche waar samenwerking niet voor kwam, waardoor de makelaars te klein bleven om echt slagvaardig te kunnen zijn in de mondiale markt van schepen. Dus waarom niet zelf gaan doen en de jachtmakelaardij verbeteren?

Het concept begon met verkopen vanuit de eigen ligplaats in Nederland. White Whale Yachtbrokers was de eerste in Nederland die daarvoor een complete dienstverlening aanbood. En dit tegen een drastisch lager tarief dan de watersporter gewend was met de traditionele jachtmakelaar. Nadruk lag en ligt nog steeds op zeer uitgebreid adverteren op vooral internet. Hiermee liep White Whale Yachtbrokers in 2003 al meteen voorop. Dit met goede foto’s en complete informatie van het schip, eerlijk advies naar zowel eigenaar als koper en een transparante dienstverlening.

Geschiedenis van White Whale

De inspanningen werden gewaardeerd: nog geen 6 maanden later kwam de tweede werknemer al in full time dienst omdat de groei enorm was. Vanaf 2007 is het hoofdkantoor van White Whale gevestigd in Willemstad (NB), in een mooi pand aan de nieuwe jachthaven, waar altijd 2 jachtmakelaars voor u klaar staan.

Uiteraard was er ook de intentie om meerdere kantoren in Nederland te hebben. Om kwaliteit en motivatie te waarborgen, is er besloten om met zelfstandige makelaars te gaan werken. Juist omdat de schepen in hun eigen ligplaats liggen, is geografische spreiding erg belangrijk om het logistieke probleem efficiënt aan te kunnen. In 2008 werd White Whale Enkhuizen, gerund door Robert de Vries, het eerste zelfstandig opererende kantoor van White Whale Yachtbrokers middels een franchise opzet. Snel volgde White Whale Sneek, gerund door Enno Dijkstra. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot 11 vestigingen door heel Europa met ruim 350 schepen in de verkoop en een jaarlijkse omzet van ca. € 30.000.000,- aan verkochte schepen. Verkopen vanuit een ligplaats van White Whale Yachtbrokers, voor de watersporters die zelf niet meer willen varen en wellicht zelfs het onderhoud uit handen willen geven, is bij meerdere kantoren ook mogelijk. Verder zijn wij ook gespecialiseerd in het verkopen van schepen vanuit de Middellandse Zee. Wij komen zelf de foto’s en video’s maken, ongeacht waar uw boot ligt! Dus echt succes, geen beloftes. De verkoop van uw boot is onze eerste zorg. De geschiedenis van White Whale Yachtbrokers toont aan dat we een betrouwbare en succesvolle partner zijn voor de verkoop van uw boot.

Wij zijn uw jachtmakelaar

White Whale Yachtbrokers heeft meer dan 100 jaar ervaring in huis en meer dan 3.000 succesvolle transacties. Wij beheersen het vak om ook de verkoop van uw schip tot een succes te maken. Als geen andere makelaar adverteren wij met uw schip op meer dan 40 grote websites wereldwijd en werken we samen met een groot netwerk aan makelaars door Europa. Deze kostbare en professionele aanpak kunnen we alleen maar doen tegen ons zeer scherpe tarief, doordat we de krachten bundelen middels ons franchise systeem en omdat we ook veel schepen verkopen. Nog steeds verkopen wij ca. 80% van de schepen aan kopers uit een ander land dan waar de boot de ligplaats heeft. U heeft bij ons de grootste kans op succes tegen geringe kosten, dat doet geen andere jachtmakelaar ons na.

Profiteer daarvan en neem contact op voor een geheel vrijblijvende afspraak op uw schip.