Loodsjol WW92 verkocht

Verkocht
Loodsjol WW92Loodsjol WW92Loodsjol WW92Loodsjol WW92Loodsjol WW92Loodsjol WW92Loodsjol WW92Loodsjol WW92Loodsjol WW92Loodsjol WW92Loodsjol WW92
Prijs:

Verkocht

Bouwjaar:

1953

Afmetingen:

6,75 m x 2,45 m x 0,50 m

Materiaal:

Hout

Motor:

Bukh 40pk diesel

Ligplaats:

Willemstad NB (NL)

Meer over de Loodsjol WW92

Wij mogen u deze superleuke en zeer charmante Loodsjol aanbieden inclusief een prachtig en rijk verleden. Dit is een bijzondere sloep vanwege de mooie bouwwijze en zeewaardigheid en natuurlijk ook vanwege het bijzondere verhaal er achter.

Een klein stukje algemene achtergrond informatie van deze bijzonder sloepen, of eigenlijk moeten we jol zeggen; "In 1946 werd dit type jol voor het eerst gebouwd door de rijkswerf Willemsoord en de firma Wester in Woubrugge. De eerste motoren (bukh-diesel) moesten met de hand worden aangeslingerd. Later volgden de Farymann-motoren, die door het Loodswezen elektrisch-startend zijn gemaakt. In totaal zijn er voor het Nederlandse Loodswezen en de Marine zo'n 140  van deze jollen gebouwd waarvan 28 stuks polyester. De laatste jol de WW 133 werd in 1973 gebouwd voor het loodsvaartuig "Fomalhaut"

In het geval van deze sloep de "WW92" in het bijzonder is ze gebouwd in 1956 als Loodsjol waarna ze meteen aan de slag kon als jol aan boord van de Mijnenveger M830 "Sittart". Hier heeft ze tot 1975 dienst gedaan voor de Koninklijke Marina met als registratienummer "Z-126". Im de jaren '70 zijn alle Loodsjollen bij de marine vervangen en is de "WW92" in 1979 omgebouwd bij De Rietschans in Loosdrecht tot luxe sloep en in particulier bezit gekomen. 

Deze Loodsjol is fraai gebouwd en gerenoveerd met authentieke details zoals het aangehangen roer. De romp is vervaardigd van overnaads op elkaar aangebrachte iepenhouten gangen op eiken spanten met een blank gelakte teakhouten spiegel. Het voordek en achterdek zijn eveneens vervaardigd van teakhout met mahonie lijfhouten. Op het achterdekje is overigens een zonnepaneel geïntegreerd, een accessoire uit de moderne tijd maar wel zo praktisch.

De aandrijflijn bestaat uit een 1978 Buck motor met 36 pk welke in 2015 bij de Fa. O. Weinholt in Amsterdam geheel gereviseerd en netjes ingebouwd en altijd goed is onderhouden door de huidige eigenaar van het schip.

Kortom, zoekt u een zeer charmante sloep met een interessante historie en, dankzij haar verleden als Loodsjol, bijzonder goede vaareigenschappen dan is deze "WW92" precies wat u nodig heeft. Interesse? Neem dan zeker contact op voor eventuele vragen of om een afspraak te maken voor een bezichtiging. Wij zijn te bereiken onder nummer 0168-820208 of [email protected]  

Algemeen

Werf:
Wester Woubrugge
Bouwnummer:
WW92
CE:
Vrijgesteld
Rompvorm:
iepenhout overnaads koper geklonken op eiken spanten.
Rompkleur:
Groen
Dek en opbouw materiaal:
Hout
teak en mahonie
Diepgang:
50 cm
Besturing:
Stuurwiel
Plek besturing:
Buiten
Roer:
Enkel

Motor en elektra

Aantal identieke motoren:
1
Start type:
Elektrisch
Type:
Binnenboord
Merk:
Bukh
Bouwjaar:
1978
gereviseerd in 2015 door fa. Weinholt.
Aantal cilinders:
3
Vermogen:
36 pk
Urenteller:
Draaiuren:
ca. 850 sinds revisie
Brandstof:
Diesel
Verbruik:
geen meter aan boord.
Voortstuwing:
Schroef
met vet gesmeerde schroefas.
Koeling:
Indirect
Brandstoftank aantal:
1
Totale inhoud brandstoftank(s):
42 liter
Materiaal brandstoftank:
Polyethyleen
Max snelheid:
Geen snelheidsmeter aan boord, inschatting eigenaar: ca. 10kn bij 2.800rpm.
Kruissnelheid:
Geen snelheidsmeter aan boord, inschatting eigenaar: ca. 5kn bij 1.600rpm.
Accu:
1 x 110 Ah
(2020)
Walstroom:
nee, accu wordt gevoed door het zonnepaneel.
Zonnepaneel:
12/24V - 6Ah
Voltage:
12V
Opmerkingen:

Laatste motor beurt in 2020 bij Jachtwerf Wurth te Rotterdam.

Uitrusting buitenom

Buiskap:
Kuiptent:
Buitenkussens:

Veiligheid

Bilgepomp:
Elektrisch automatisch

Disclaimer:
Hoewel er uiterste zorg besteed is aan de correctheid, volledigheid en actualiteit van onze informatie kunnen hieraan geen rechten worden ontleend.

White Whale Yachtbrokers logo

Verkoop kantoor

White Whale Yachtbrokers - Willemstad

Tel: +31(0)168 820208

Email: [email protected]