Nauticat 43 verkocht

Verkocht
Nauticat 43Nauticat 43Nauticat 43Nauticat 43Nauticat 43Nauticat 43Nauticat 43Nauticat 43Nauticat 43Nauticat 43Nauticat 43Nauticat 43Nauticat 43Nauticat 43Nauticat 43Nauticat 43Nauticat 43Nauticat 43Nauticat 43Nauticat 43Nauticat 43Nauticat 43Nauticat 43Nauticat 43Nauticat 43Nauticat 43Nauticat 43Nauticat 43Nauticat 43Nauticat 43Nauticat 43
Prijs:

Verkocht

Bouwjaar:

1987

Afmetingen:

14,40 m x 4,20 m x 1,90 m

Materiaal:

Polyester

Motor:

Ford Lehman 135pk diesel

Ligplaats:

op verkoopterrein

Meer over de Nauticat 43

Met trots mogen wij u deze prachtige Nauticat 43 aanbieden. Deze Nauticat is ontworpen door de beroemde Sparkman & Stephens en gebouwd door de Finse Siltala werf op traditionele robuuste wijze waar het merk beroemd om is geworden. Nauticat staat bekend om de hoge mate van comfort en mooie afwerking, de zeewaardigheid en het praktisch gebruiksgemak. Deze Nauticat 43 vormt daar zeker geen uitzondering op en is absoluut in lijn met de kernwaarden waar deze schepen bekend om staan.  

De Nauticat 43 heeft een lengte van 13 meter maar met de boegspriet er bij gemeten komt het schip op een lengte van 14.40. Het is een imposante verschijning als u haar ziet liggen. Zodra u aan boord stapt valt meteen op dat deze Nauticat is voorzien van een kunstof "teak"dek. Ideaal natuurlijk betreft levensduur en onderhoud. Daarbij heeft de eigenaar in recente jaren veel zaken vernieuwd en verbeterd zoals een groot deel van het elektrisch systeem met onder andere een nieuwe acculader, zekeringen, bedrading en apparatuur inclusief een mooie Raymarine kaartplotter en de accu's. Maar ook de verstaging, toiletten, pompen, etc., etc. Wat ook opvalt is dat de gangboorden lekker breed en goed toegankelijk zijn. Dit komt de veiligheid en comfort ten goede. Verder heeft het schip een flinke kuip vanwaar u goed overzicht heeft op de omgeving tijdens het varen maar het is ook een erg fijne plek om te verblijven als u lekker voor anker aan het ontspannen bent. 

Vanuit de kuip is de toegang tot de kajuit. Middels een trapje komt u als eerste terecht in de salon. Dit is een deksalon om precies te zijn en dat betekend in dit geval een bijzonder leuk uitzicht naar buiten. Er is aan bakboord een comfortabele rondzit op een verhoging gemaakt waardoor u nog beter naar buiten kunt kijken en dankzij de grote vensters van de deksalon komt er ook veel licht naar binnen. Echt een heel fijne plek om te verblijven. Wat ze bij Nauticat ook erg slim hebben bedacht is om een binnenbesturing in de deksalon te maken. Mochten de weergoden eens een keer niet meewerken op uw reis, kunt u dus lekker binnen zitten bij het comfort van de verwarming en toch gewoon uw reis vervolgen. Super handig allemaal! 

Gaan we verder in het schip richting het vooronder dan treffen we aan bakboord een ruim kombuis aan met daar tegenover een gezellige dinette. Nog wat verder naar voren in het schip vindt u veel bergruimte en een natte cel. Helemaal in de voorpiek is de eerste gastenhut met een twee persoonsbed. Gaan we weer terug richting het achterschip, passeren we de deksalon en belanden we in het achterschip. Hier is slim gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte en heeft de werf een tweede gastenhut weten te creëren welke is voorzien van een stapelbed. Handig voor als u gasten aan boord heeft, of de kinderen natuurlijk. En als u lange reizen gaat maken is deze hut natuurlijk ook ideaal als extra bergruimte. Verder treffen we in het achterschip de tweede natte cel aan en natuurlijk de eigenaarshut. Deze hut is opvallend ruim en natuurlijk ook hier een twee persoonsbed.

Mocht u op zoek zijn naar een opvallend ruim en robuust gebouwd schip en zeker als u plannen heeft om lange reizen te maken, dan is deze Nauticat 43 echt de moeite waard. Het schip heeft een warm en comfortabel interieur, degelijke zeileigenschappen en een bewezen reputatie als ideale long distance cruiser. U vindt deze schepen in alle hoeken en gaten van de wereld en daar is een goede reden voor. Kortom; een degelijke wereldzeiler waar u uiterst comfortabel voor een langere tijd aan boord kunt verblijven.

Interieur foto's volgen nog!

Interesse? Neem dan zeker contact met ons op via telnr. +31 168 820 208 of email: [email protected] om een afspraak te maken voor een bezichtiging.

Algemeen

Ontwerper:
Sparkman & Stephens
Werf:
Siltala Yachts (FIN)
CE:
Vrijgesteld
Rompvorm:
Rondspant
Rompkleur:
Wit
Dek en opbouw kleur:
Wit
Dek en opbouw materiaal:
Polyester
Doorvaarthoogte normaal:
20 m
Diepgang:
190 cm
Waterverplaatsing:
16.000 kg
Ballast:
4.300 kg
Besturing:
Stuurwiel
Plek besturing:
Dubbel
Roer:
Enkel
Kiel/zwaard:
Vaste kiel

Accommodatie

Stahoogte:
210 cm
Slaapplaatsen:
Vast: 6 Extra: 2
Type interieur:
Klassiek, warm
Matrassen:
Kussens:
Gordijnen:
Watertank & materiaal:
1.000 liter
Watertankmeter:
Vuilwatertank & materiaal:
2 x 80ltr.
Vuilwatertankmeter:
Vuilwatertank afvoerpomp:
Dekafzuiging vuilwater:
Watersysteem:
Druksysteem
Warm water:
Aantal douches:
1
Toiletten:
2 Handmatig
TV:
Radio/CD-speler:
Kooktoestel & brandstof:
2 pit(ten) Gas
Oven:
Koelkast & voeding:
Vriezer:
Verwarming:
hete lucht Eberspacher + elektrisch (walstroom)

Motor en elektra

Merk:
Ford Lehman
Model:
SP135
Bouwjaar:
1987
Aantal cilinders:
6
Vermogen:
135 pk
Urenteller:
Draaiuren:
2.800
Brandstof:
Diesel
Overbrenging:
Schroefas
Voortstuwing:
Schroef
Koeling:
Indirect
Brandstoftank aantal:
Totale inhoud brandstoftank(s):
850 liter
Brandstoftankmeter:
Toerenteller:
Boegschroef:
Elektrisch
Vetus
Accu:
4 x 230Ah + 1 x 180Ah + 2 x 80Ah
Acculader:
Victron Multiplus 12-3000-120
Dynamo:
Accumonitor:
Generator:
Westerbeke 8 kW
Omvormer:
3.000 Watt
Victron Multiplus 12-3000-120
Voltmeter:
Walstroom:
Walstroomkabel:
Zonnepaneel:
met MTTP regelaar.
Voltage:
12V 220V
Opmerkingen:

- Victron Cerbo

Navigatie en elektronica

Dieptemeter:
Raymarine i50
Windmeter:
Raymarine i60
Autopilot:
Raymarine P70
GPS:
Raymarine
Kaartplotter:
Raymarine Axion plus 9
AIS:
CTRX
Marifoon:
Raymarine 49E

Tuigage

Type tuigage:
Ketch
Aantal masten:
2
Mast materiaal:
Aluminium
Verstaging:
Staaldraad
Zeilen materiaal:
Dacron
Grootzeil:
(2012)
Bezaan:
(2012)
Genua:
(2012)
Voorzeil rolsysteem :

Uitrusting buitenom

Ankers & materiaal:
Gegalvaniseerd
Anker bevestiging:
Ketting
Ankerlier:
Elektrisch
Lofrans 1000
Buiskap:
(2023)
Zeerailing:
Preek- en hekstoel(en):
Zwemtrap:
Stootwillen, lijnen:
Opmerkingen:

- Flexiteak (2018)

Veiligheid

Gasbun met afvoer:
Zelflozende kuip:

Disclaimer:
Hoewel er uiterste zorg besteed is aan de correctheid, volledigheid en actualiteit van onze informatie kunnen hieraan geen rechten worden ontleend.

White Whale Yachtbrokers logo

Verkoop kantoor

White Whale Yachtbrokers - Willemstad

Tel: +31(0)168 820208

Email: [email protected]