Schottel DP46 verkocht

Verkocht
Schottel DP46Schottel DP46Schottel DP46Schottel DP46Schottel DP46Schottel DP46Schottel DP46Schottel DP46Schottel DP46Schottel DP46Schottel DP46Schottel DP46Schottel DP46Schottel DP46Schottel DP46Schottel DP46Schottel DP46Schottel DP46Schottel DP46Schottel DP46Schottel DP46Schottel DP46Schottel DP46Schottel DP46Schottel DP46Schottel DP46Schottel DP46Schottel DP46Schottel DP46Schottel DP46
Prijs:

Verkocht

Bouwjaar:

1977

Afmetingen:

14,95 m x 3,80 m x 1,25 m

Materiaal:

Staal

Motor:

Mercedes OM 403

Ligplaats:

op verkoopterrein

Meer over de Schottel DP46

Deze mooie Schottel kunnen wij u aanbieden voor een interessante prijs. Dit schip is nagenoeg origineel en in uitstekende staat gehouden door de huidige eigenaar. De historie van dit schip is goed zichtbaar in vele details. De DP46 (voorheen RP46)heeft een leven achter de rug als beroepsvaartuig voor de Nederlandse overheid en kosten noch moeite zijn bespaard om het schip in perfecte conditie te houden. Ook de huidige eigenaar heeft dit schip de liefde gegeven die het verdiend. Ook heeft deze een aantal kleine maar zeer praktische aanpassingen gedaan zoals de twee bedden in de voorpiek en een buiten besturing. Verder heeft Schottel een aantal typische kenmerken wat deze schepen zo bijzonder maken. Uiteraard de meest opvallende is de Schottel aandrijving, dit systeem houdt in dat de besturing van het schip gebeurd door middel van de aandrijf richting te veranderen in plaats van een conventioneel roer. Voordeel hiervan is de directe respons, ook met lage snelheden, en het hoge rendement van de schroef met achteruit varen, de volledige aandrijving wordt immers omgedraaid. Verder is ook de bouwwijze van het schip zelf opvallend te noemen. De romp is gebouwd van Cortenstaal wat een relatief hoge corrosie weerstand en sterkte heeft. De opbouw is van aluminium. Deze materialen maken het schip relatief licht voor fijne vaar eigenschappen. Achterin het schip is de machine kamer, toegankelijk via twee grote luiken in het dek. Hier treft u de V-10 Mercedes diesel motor, de generator en de centrale verwarming unit aan. In de kajuit heerst echt nog de sfeer van weleer. De gebruikte materialen voor de afwerking zijn gedateerd maar hoogwaardig en in goede conditie. Verder is de salon ruim en praktisch ingericht. Aan stuurboord is een “treinzit” met plek voor 6 personen. Verder naar voren is aan bakboord een binnen stuurstand. De salon wordt verder gekenmerkt door veel lichtinval en, mocht u geen waarde hechten aan de originaliteit van het schip, zijn er zeker mogelijkheden om de inrichting naar uw smaak aan te passen. In het vooronder is een kleine maar praktische kombuis is een relatief grote ruimte geplaatst. Hier is overigens ook de seperate toilet ruimte. Helemaal in de voorpiek heeft de huidige eigenaar twee bedden gemaakt, overigens zonder de originele uistraling geweld aan te doen. De Schottel is een bijzonder schip en niet voor niets heeft deze werf jaren lang beroeps vaartuigen geleverd voor verschillende overheden. De schepen zijn zeer robuust en praktisch. Deze Schottel in het bijzonder is uitstekend onderhouden en op zoek naar een nieuwe liefhebber. We horen u dan ook graag om eens een afspraak te maken voor een bezichtiging aan boord van dit bijzondere schip.

Algemeen

Opbouw vorm, materiaal:
Aluminium
Diepgang:
125 cm
Waterverplaatsing:
14800
Besturing:
Hydraulisch stuurwiel, binnen en buiten

Accommodatie

Hutten:
1
Slaapplaatsen:
Vast: 2 Extra: 2
2 + 2
Watertank & materiaal:
200 liter
Warm water:
Boiler
Aantal douches:
Buitendouche
Toiletten:
Ja
Kooktoestel & brandstof:
3-pits gas
Verwarming:
Radiatoren en convectoren

Motor en elektra

Merk:
Mercedes
Vermogen:
270 pk
Voortstuwing:
Schottel roerpropeller
Brandstoftank aantal:
900 liter
Accu:
Ja
Acculader:
Victron
Omvormer:
Victron
Voltage:
24V + 230V
Opmerkingen:
Farymann diesel hulpmotor

Navigatie en elektronica

Kompas:
Ja
Dieptemeter:
Radio Holland
Navigatieverlichting:
Ja
GPS:
FME
Radar:
Riverradar Decca RR 1220
Marifoon:
1x Sailor RT144C, 1x Debeg, 1x ICOM M10E

Uitrusting buitenom

Opmerkingen:
Davits met lieren

Disclaimer:
Hoewel er uiterste zorg besteed is aan de correctheid, volledigheid en actualiteit van onze informatie kunnen hieraan geen rechten worden ontleend.

White Whale Yachtbrokers logo

Verkoop kantoor

White Whale Yachtbrokers - Willemstad

Tel: +31(0)168 820208

Email: [email protected]