Draak Draak verkocht

Verkocht
Draak DraakDraak DraakDraak DraakDraak DraakDraak DraakDraak DraakDraak DraakDraak DraakDraak DraakDraak DraakDraak DraakDraak DraakDraak DraakDraak Draak
Prijs:

Verkocht

Bouwjaar:

1937

Afmetingen:

8,90 m x 1,96 m x 1,20 m

Materiaal:

Hout

Motor:

Lombardini

Ligplaats:

Eemnes

Meer over de Draak Draak

Een Draak behoeft voor weinig watersporters nog uitleg. Het exemplaar dat wij u hier aanbieden is in alle opzichten echter nog unieker. Het is een volledige herbouwde Draak uit 1937. Het schip is in een 100% perfecte staat (gewoon als nieuw), een exemplaar voor de ultieme liefhebber. Totale renovatiekosten in 2005 bijna € 150.000,-. Nu door nieuwe wensen weer te koop. Het schip is bij Jan Vandamme uit Zeebrugge volledig herbouwd. Enkele originele detail zijn gerenoveerd, de rest is volledig vernieuwd. Veel gebruik van fraai mahonie en teakhout. De romp is voorzien van 21 lagen lak. Alle beslag is van Davey & Co, alle blokken onderdeks van Harken Racing. Ook in 2008 zijn weer enkele upgrades uitgevoerd, evenals het lakwerk en de antifouling. Tevens is er ook een trailer uit 2008 aanwezig. De fraaie zeilen zijn volledig vanuit de kuip te bedienen. De genua is voorzien van een Harken rolreef installatie welke fraai onderdeks is ingebouwd. Deze Draak is door de uitvoering eenvoudig te zeilen. De Lombardini diesel is dusdanig ingebouwd dat deze eenvoudig te verwijderen is voor de race liefhebber. Deze motor biedt veel extra comfort en gebruiksgemak, en is een echte upgrade van het schip. De eigenaar wil u dit schip graag laten zien en er meer over vertellen. Een trip naar Eemnes is zeker de moeite waard en kunnen we u echt aanraden.

Algemeen

Rompvorm:
Rondspant
Dek en opbouw materiaal:
Teakdek
Opbouw vorm, materiaal:
Hout
Doorvaarthoogte normaal:
ca. 11.50 mtr
Diepgang:
120 cm
Waterverplaatsing:
ca. 1790 kg
Ballast:
ca. 1000 kg
Besturing:
Helmstok

Accommodatie

Slaapplaatsen:
Vast: 2
2 (op de banken)
Type interieur:
Mahonie

Motor en elektra

Merk:
Lombardini
Bouwjaar:
2008
Vermogen:
13 pk
Brandstof:
Diesel
Voortstuwing:
Schroefas, 2-blad klap
Brandstoftank aantal:
ca. 20 ltr
Accu:
1x 60 gel

Tuigage

Grootzeil:
2-rifs, Hoj Jensson
Genua:
I en III, Harken rolreef
Spinnaker:
Ja
Opmerkingen:
Alle Blokken Harken Racing

Uitrusting buitenom

Opmerkingen:
Kuiptent en volledig dekzeil

Disclaimer:
Hoewel er uiterste zorg besteed is aan de correctheid, volledigheid en actualiteit van onze informatie kunnen hieraan geen rechten worden ontleend.

White Whale Yachtbrokers logo

Verkoop kantoor

White Whale Yachtbrokers - Willemstad

Tel: +31(0)168 820208

Email: [email protected]